Dancs Judit – kerámia részleg vezető

1972-74 ig Debrecenben a Fogtechnikai Vállalatnál végeztem el a fogtechnikusi tanulmányaimat. Itt az első munkahelyemen gyakornokként a koronázás, főleg a kétrészes híd készítését és egy kicsit a fogpróbázás fortélyait próbáltam ellesni.

A kétéves gyakorlati idő letelte előtt felszabadultam és a „hídosztályon” mélyítettem el a tudásomat, itt tanultam meg az egybeöntött híd technológiát. 1977-ben a Fogtechnikai Vállalatnál folytattam a fémes munkát, igyekeztem egyre többet tanulni a kollégáktól. 1983-ban a gyermekeim születése után Szoták István Fogtechnikus mesternél helyezkedtem el, aki nagy türelemmel csiszolta tovább a tudásomat a gipszeléstől a kerámiakészítésig.

A kerámia alapjait a Dentálcoop által szervezett kurzuson sajátítottam el. 1999-ben Budapestre a Schulze Laborba kerültem, ahol a szakma legszebb leglátványosabb részét a kerámiázást folytathattam tovább Schulze László Ftm. szakmai irányításával. 1999-től a tovább fejlődésem érdekében Schulze László Ftm. jóvoltából rendszeresen részt veszek a Földvári Imre fogtechnikai konferencia elméleti és gyakorlati bemutatóin. Jelenleg kerámia leplezéssel, héjak, inlay-k, onlay-k, implantátumos hidak ( műiny) készítésével foglalkozom, igen nagy örömmel. Remélem hogy még sok új és érdekes dolgot tanulhatok ebben a szakmában.